0

A kávégépek Rolls Royce-a - La Pavoni Europiccola

2016-02-24 12:07:09

1905-ben Desiderio Pavoni elsőként kezdett espresso gépeket gyártani Luigi Bezerra szabadalma alapján.  Számos szabadalom és technológiai újítás fűződik a La Pavonihoz, melyek alapjaiban változtatták meg a kávézási szokásokat és a kávékultúrát a világon.

Az alapító kezdetektől szem előtt tartotta a formatervezést és a prémium anyagok használatát. Ékszerként tekintett kávégépeire, melyek a kávébárok királynőiként vonultak be a köztudatba. Pavoni fontosnak tartotta a kávézás rituális értékét és a modern formák mellett maradandó értékek megalkotására törekedett.

A cég zászlóshajója, az 1961-ben megalkotott Europicolla karos kávégép rövid időn belül az espresso fogyasztók legnépszerűbb otthoni kávégépe lett. A dugattyús rendszerű kávégép népszerűsége a mai napig töretlen és igazi kuriózumnak számít a kávéimádók körében. Az Europiccola és Professional karos modellek számos kivitelben a mai napig gyártásban vannak és megvásárolhatóak a fogyasztók nagy örömére.

A készülékek különlegessége, hogy a kazán által felfűtött vizet egy dugattyú rendszer segítségével, kézi erővel préseljük át az őrleményen. A kar lehúzásának intenzitásával szabályozható a nyomás, mellyel különleges ízeket és aromákat oldhatunk ki a kávéőrleményből. A La Pavoni Europiccolával a kávékészítés különleges élmény, mely rabul ejti használóját.

 

Gyártók
Gyors kereső
 
Ide írja, amit keres.
Részletes keresés
Elfogadott kártyák