0

Gaggia Classic 2018 review

2018-12-10 11:25:29

Lassan eltelt egy hónap az új Gaggia Classic 2018 bemutatása óta, ami már elegendő az első tapasztalatok megosztásához. Az új verzió alapja a legkorábbi, 2015 előtt gyártott modell. A hozzám hasonló kávé fanatikusok már nagyon várták az új Classic érkezését.

Az első szembe tűnő változás az elődjéhez képest a dekompressziós cső jelenléte a készülék bal oldalán, ami a ’műkedvelőknek’ hamar elárulja, hogy visszakerült a három járatú szelep, ami lehetővé teszi a fej egyszerű tisztítását és a karban maradt túlnyomás elengedését a kávékészítését követően. A kávé készítése közben az OPV túlnyomás szelep gondoskodik a nyomás megfelelő szinten tartásáról. Ezek a professzionális kávégépeknél is alkalmazott műszaki megoldások tették igazán népszerűvé a Gaggia Classic-ot a home baristák körében. Ide sorolnám a 2015 előtt gyártott modelleknél is alkalmazott, jól bevált kazánkialakítást is, ami megfelelő hőstabilitást és vízterítést kölcsönöz az ikonikus modellnek.

Az összes olyan fejlesztés lehetősége adott, mint a PID hőfokszabályzó utólagos beépítése, a hőstabilítást tovább fokozó rézcső vagy a nyomás felépülését lassító tágulási tartály beszerelése. A felhasználók egy része a megfelelő információk és hozzáértés birtokában maguk látnak neki a fejlesztéseknek vagy a műszakilag kevésbé jártas kávékedvelők, szakemberek közreműködését veszik igénybe. A tunning lehetőségeit kihasználva még a lényegesen magasabb árkategóriájú kávégépekkel is felvehetjük a versenyt.

A modell nagyszerűsége a jó alapkonstrukció, mely már önmagában is kivételesen jó italok készítésére képes, de ha totálisan megcsapna minket a kávéimádat szele (mint ahogy engem napi szinten), lehetőségünk van a készülék további fejlesztési lehetőségeit kihasználni.

Meg kell említsem az új professzionális kialakítású gőzcsövet is mellyel nem akadály a mikrohabkészítése, ami a különleges tejes italokhoz és a latte art minták elsajátításhoz elengedhetetlen.

A vízpumpa rögzítését és a csészetálcát átalakították, így használat közben halkabb lett. A vízszinta készülékház minimális átformálásával könnyebben ellenőrizhetővé vált.

Összefoglalva az ÚJ, Olaszországban gyártott Gaggia Classic 2018 kávégép visszatért a tradíciókhoz, aminek köszönhetően sok kávékedvelőt fog még megörvendeztetni a jövőben.

Felkeltettem az érdeklődésedet? Akkor ide kattintva megnézheted a terméket a webshopunkban! 

Gyártók
Gyors kereső
 
Ide írja, amit keres.
Részletes keresés
Elfogadott kártyák